martes, 6 de noviembre de 2012

EL RASTRE DIGITAL


        
La seguretat és l´activitat de tots

Les xarxes socials ofereixen infinites possibilitats, per exemple, entrar en contacte amb gent de diferents països i cultures, mantindre el contacte amb persones que viuen a llarga distància, intercanviar experiències i coneixements, etc. És el cas de les xarxes socials com Facebook, Tuenti o Twitter. Aquestes xarxes són formes de comunicar-se en Internet que han atret l´atenció de milers de milions de usuaris que han vist totes les seues possibilitats, però no tant els seus riscs. Aquests riscs poden ser diversos, i un risc molt perjudicial potser la intromissió en la intimitat i la pròpia imatge que pot convertir la vida de moltes persones en un autèntic malson.       

Moltes persones ja han patit aquest risc i potser que en un dia per a altre la teua vida acabe, ja que potser que tot el món conega la teua vida i les teues intimitats personals. Un cas molt comú en els joves és la usurpació de contrasenyes en xarxes socials. Tant els joves com la gent més major pejen allí les seues intimitats i les seues dades personals i solament, estan convidats a vorer-ho persones autoritzades per la pròpia persona i si tota eixa informació ix públicament la vida d´eixa persona pot canviar radicalment, ja que tota la informació pot utilitzar-se de manera il·legal i incorrectament. La millor solució per a solucionar aquestos problemes i la més eficaç és denunciar el nostre cas i posar-nos ràpidament en contacte amb la persona adequada per a solucionar-nos aquest greu problema. Si la persona afectada és una persona menor d´edat ha de comunicar-ho a una persona adulta de la seua confiança perquè així serà més fàcil poder solucionar el problema.

                                                                                 
Per a evitar tots aquestos problemes hem de ser conscients del que pujem i posem a internet ja que cada vegada que posem alguna dada personal o alguna imatge nostra estem exposats a que la nostra informació puga ser coneguda. també, hem de prendre precaucions a l´hora d´utilitzar les xarxes socials com per exemple:
- Evitar els virus.
- Atendre a la política de privacitat.
 - Configurar la seguretat d´accés al perfil, és a dir, que no tots tinguen accés a les nostres dades.
- Publicar o escriure racionalment per a no rebel·lar informació confidencial.


No hay comentarios:

Publicar un comentario