martes, 9 de abril de 2013

CONCEPTES BÀSICS DE BASES DE DADES

Una base de dades és una col·lecció d'informació organitzada de manera que un programa d'ordinador puga seleccionar ràpidament els fragments de dades que necessite. Una base de dades és un sistema d'arxius electrònic. Les bases de dades tradicionals s'organitzen per camps, registres i arxius.

Un gestor de bases de dades és d'un conjunt de programes que administren una base de dades, tant a nivell d'usuari com a nivell d'administrador.Un gestor de base de dades és un software que permet introduir, organitzar i recuperar la informació de les bases de dades. Es compon d'un llenguatge de definició de dades, d'un llenguatge de manipulació de dades i d'un llenguatge de consulta.

Alguns exemples de SGBD són:
 · Racle
 ·DB2
 ·PostgreSQL
 ·MYSQL
 ·MS SQL Server

Els avantatges d'utilitzar una base de dades són:


-Control sobre la redundància de dades. No s'emmagatzemen diverses còpies de les mateixes dades.
-Consistència  de dades. Si una dada està emmagatzemat una sola vegada, qualsevol actualització s'ha de realitzar només una vegada, i està disponible per a tots els usuaris immediatament.
-Més informació sobre la mateixa quantitat de dades. A l'estar totes les dades integrades,es pot extraure informació adicional sobre els mateixos.
-Compartició de dades. La base de dades pertany a l'empresa i pot ser compartida per tots els usuaris que estiguen autoritzats.
-Manteniment d'estàndars. Gràcies a la integració és més fàcil respectar els estàndards necessaris, tant els establits a nivell de l'empresa com els nacionals i internacionals.
 -Millora en la integritat de dades. La integritat de la base de dades es referix a la validesa i la consistència de les dades emmagatzemats.
-Millora en la seguretat. Els SGBD permeten mantindre la seguretat per mitjà de l'establiment de claus per a identifica al personal autoritzat a utilitzar la base de dades.
-Millora en l'accessibilitat a les dades. Molts SGBD proporcionen llenguatges de consultes o generadors d'informes que permeten a l'usuari fer qualsevol tipus de consulta sobre les dades.
-Millora en la productivitat. El SGBD proporciona moltes de les funcions estàndard que el programador necessita escriure en un sistema de fitxers.
-Millora en el manteniment gràcies a la independència de dades. Els SGBD separen les descripcions de les dades de les aplicacions. Açò és el que es coneix com a independència de dades, gràcies a la qual se simplifica el manteniment de les aplicacions que accedixen a la base de dades.
 -Augment de la concurrència. En alguns sistemes de fitxers, si hi ha diversos usuaris que poden accedir simultàniament a un mateix fitxer, és possible que l'accés interferisca entre ells de manera que es perda informació

Estos són alguns dels programaris de les bases de dades que podem trobar actualment en el mercat:




FileMarker Pro 8.5

Navicat
                                  
Postgre SQL
                                  


SQLiteManager


No hay comentarios:

Publicar un comentario