miércoles, 10 de abril de 2013

CONCEPTES D'ACCESS

1.-Què és Access?

 És un gestor de base de dades relacional,  creat i  modificat per Microsoft per a  us personal en xicotetes organitzacions.  Una posibilitat adicional és la de crear fitxers amb bases de dades   que poden ser consultas per  altres programes. Este programa permet manipular dades en forma de tables, realitzar càlculs complexos amb fórmules i  funcions, a més dibuixar diferents gràfiques.


2.- Quines són les parts principals d'una base de dades amb Access?

Tablas
Formularios
Informes
Consultas
Macros
Módulos


3.- Què és un camp?

Un camp és l'espai a on vas a ficar una dada.  El terme camp és normalment intercambiable amb el de columna, encara que molts consideren més correcte utilitzar el terme camp (o valor de camp) per a  referir-se específicament al simple element que existeix en la intersecció entre una fila i una columna.
 Hi ha diferents tipus de camps: numérics, de dada, numérics, etc.és l'espai on ficaràs una dada. És sovint intercanviable amb el de columna, encara que molts consideren més

 4.- Què és un registre?

Un registre és un conjunt de camps que contenen les dades que perteneixen a una mateixa repetició d'entidad. Se li asigna automáticament un número consecutiu (número de registre) que en ocasions es utilitzat com índex encara que el més normal i  práctic és asignar-li a cada registre un camp clau per a la seua  búsqueda.


5.- Identifica en la següent taula, els camps i els registres.

 

6.- Què és la clau principal?

La clau principal és una columna (o combinació de columnes) que permet identificar de forma inequívoca cada fila de la taula i no poden haber en una taula dos files amb el mateix valor en la columna.


7.- Quins són els tipus de dades que poden tindre els camps de les taules?

Texto: Almacena cadenas de caráteres, ya sean números, letras o cualquier símbolo.
Númerico: Almacena números destinados a realizar operaciones
Fecha/Hora: Fecha y hora en general, fecha y hora larga, fecha y hora corta
Autonúmerico: Valor numérica que Access incrementa de moda automático cada vez que se añade un registro
Si/No: Para almacenar datos que solo tengas dos posibilidades
Memo: Para almacenar textos largos
Moneda: Para almacenar valores de moneda
Objeto Ole: Son objectos como textos, gráficos, imagenes...
Hipervínculo: Texto o combinación de textos y numeros almacenada como textos y utilizada como dirección del hipervínculo.





No hay comentarios:

Publicar un comentario